Midsonan historia ulottuu 1800-luvulle, jolloin tukkukappias Wilh Sonesson perusti 1892 Skånelaisen teollisuusalan yrityksen josta kasvoikin yksi maan suurimmista.  Yrityksen alkuaikoina liiketoiminta keskittyi konepajateollisuuden tukku- ja myyntitoimintaan. Yhtiö on muuttunut muotoaan useita kertoja vuosien saatossa ja vuonna 1966 se listautui Tukholman pörssiin. Vuodesta 2001 yrityksen liiketoiminnan painopiste on ollut terveys- ja hyvinvointi alalla.

Yrityksen nimi muutettiin Midelfart Sonesson AB :ksi 2007, kun Wilh Sonesta hankittu Midelfart eriytettiin emoyhtiöstä edellisenä vuonna.  Midelfart ontunnettu norjalainen perheyritys, joka perustettiin 1923. Midelfartia omistaa ja hallinnoi edelleen Midelfart perheen neljä sukupolvea ja heillä on pitkät perinteet sekä tietotaitoa niin terveyden huollosta, kuin  kauneus- ja hyvinvointisektoriltakin.

Vanhan ja uuden yrityksen yhteistyössä luotiin uusi, yhdensuuntainen strategia ja yritysidentiteetti: olla pohjoismaiden terveyden ja hyvinvoinnin johtava yritys. Nimeksi  päätettiin 2010 Midsona AB - nimi, joka viittaa myös yrityksen historiaan.  

MIDSONA

Midsona AB osti Suomalaisen Biovitan 2011. Biovita Oy oli yksi Suomen suurimmista ravintolisiä markkinoivista yrityksistä, ja se tunnettiin parhaiten Tri Matti Tolosen tuotteista, erityisesti E-EPA ja Carnosin-valmisteista.  Midsona AB osti 2015 tanskalaisen Urtekramin, joka on pohjoismaiden johtava luomuelintarvikkeiden sekä luomukosmetiikan valmistaja.

Yhteisen yritysidentiteetin ja rinnakkaisten strategiaprojektien luomisesta integroituneeksi ryhmäksi yhtiön osakkeenomistajat päättivät 7. joulukuuta 2010 muuttaa yhtiön nimen Midsona AB: ksi - nimeksi, jolla on myös yhteys yrityksen historiaan.

URTEKRAM

Heinäkuussa 2015 Midsona osti tanskalaisen Urtekram International A / S -yrityksen, joka on luomuruoan johtava pohjoismainen yritys, ja perusti Midsonan Tanskaan.

BRINGWELL

Midsona osti Bringwellin vuonna 2017 julkisella ostotarjouksella Bringwellin osakkeenomistajille. Sekä tuotteiden että markkinointikanavien yhdistelmä oli arvokas lisä Midsonalle ja tarkoitti sitä, että Midsona vahvisti asemaansa itsehoidon kategoriassa.

DAVERT

Vuonna 2018 aloitimme matkamme pidemmälle Eurooppaan, kun ostimme Rainer Welken vuonna 1984 perustaman Davert GmbH: n, joka oli edelläkävijä Saksan luomuruoan teollisuudessa. Davertin tuotemerkki ja tuotteet täydentävät hyvin Midsonan nykyistä ekologista tuotevalikoimaa.

ALIMENTATION SANTÉ

Lokakuussa 2019, Midsona osti Alimentation Santén ja perusti näin ryhmän Ranskaan ja Espanjaan. Alimentation Santén tuotevalikoima, johon kuuluvat johtavat tuotemerkit Celnat ja Vegetalia sekä palkittu Happy Bio -brändi, vahvistaa ja täydentää Midsonan olemassa olevaa luomu- ja kasvipohjaista tuotevalikoimaa.

SYSTEM FRUGT A/S

Lokakuuta 2020 Midsona osti System Frugt A/S:n liiketoiminnat. Kauppa sisälsi mm. Earth Control:n tuotemerkin.
System Frugt A/S:n tuotevalikoima sisälsi laajan valikoiman terveellisiä välipalatuotteita, painopisteenä pähkinät seka kuivatut hedelmät. 

VITALITY AND OY

Vuonna 2021 Midsona osti Vitality ja Oy:n liiketoiminnot. Kauppa sisälsi bertil's health sekä Makrobioksen toiminnan.

Bertil's healthilla ja Makrobioksella on vahva asema Suomen terveys- ja hyvinvointituotemarkkinassa. Yritysten missio "auttaa ihmisiä voimaan hyvin" yhdistyy saumattomasti Midsonan missioon "auttaa ihmisiä elämään terveellisempaa elamää'". 

Bertil's healthin ja Makrobioksen tuoteportfolio täydentää Midsonan nykyistä portfoliota ja vahvistaa yrityksen asemaa sekä osaamista ravintolisä- ja luomumarkkinoilla eri myyntikanavissa.