Midsonan historia ulottuu 1800-luvulle asti. Vuonna 1892 tukkukauppias Wilh Sonesson perusti teollisuusalan yrityksen. Sen liiketoiminta keskittyi ensin konepajateollisuuden tukku- ja myyntitoimintaan. Yhtiö on muuttanut muotoaan useita kertoja vuosien saatossa. Vuonna 1966 se listautui Tukholman pörssiin. Vuodesta 2001 yrityksen liiketoiminnan painopiste on ollut terveys- ja hyvinvointialalla.

Wilh Sonesson muutti nimensä Midelfart Sonesson AB:ks vuonna 2007 yrityskauppojen myötä. Midelfart on tunnettu norjalainen perheyritys, jonka Ole Midelfart perusti vuonna 1923. Oslossa sijaitseva yritys on ollut Midelfartin perheen omistuksessa ja hallinnassa neljän sukupolven ajan. Sillä on pitkät perinteet ja laaja tietämys terveydestä, kauneudesta ja hyvinvoinnista.

MIDSONA

Yhtiön osakkeenomistajat muuttivat yhtiön nimeksi Midsona AB vuonna 2010. Nimellä on yhteys yrityksen historiaan. Samalla uusittiin logo ja graafinen ilme, jotka korostavat Midsonaa Pohjoismaiden johtavana terveys- ja hyvinvointiyrityksenä.

Midsona AB osti Suomalaisen Biovitan vuonna 2011. Biovita Oy oli yksi Suomen suurimmista ravintolisiä markkinoivista yrityksistä. Se tunnettiin parhaiten Tri Matti Tolosen tuotteista, erityisesti E-EPA ja Carnosin-valmisteista. 

URTEKRAM

Vuonna 2015 Midsona osti tanskalaisen Urtekramin, joka on pohjoismaiden johtava luomuelintarvikkeiden sekä luomukosmetiikan valmistaja.

BRINGWELL

Midsona osti Bringwellin vuonna 2017. Sekä tuotteiden että markkinointikanavien yhdistelmä oli arvokas lisä Midsonalle vahvistaen sen asemaa itsehoidon kategoriassa.

DAVERT

Midsonan luomutuotevalikoima täydentyi vuonna 2018, kun Midsona osti Rainer Welken vuonna 1984 perustaman Davert GmbH:n. Davert oli edelläkävijä Saksan luomuelintarvikekategoriassa.

ALIMENTATION SANTÉ

Vuonna 2019 Midsona osti Alimentation Santén, mikä laajensi Midsonan toimintaa Ranskaan ja Espanjaan. Alimentation Santén tuotevalikoimasta Midsonan luomu- ja kasvipohjaista tuotevalikoimaa täydensivät johtavat tuotemerkit Celnat ja Vegetalia sekä palkittu Happy Bio -brändi.

SYSTEM FRUGT A/S

Vuonna 2020 Midsona osti System Frugt A/S:n liiketoiminnat. Kauppa sisälsi muun muassa Earth Control:n tuotemerkin.

 

VITALITY AND OY

Vuonna 2021 Midsona osti Vitality and Oy:n liiketoiminnot. Kauppa sisälsi bertil's healthin sekä Makrobioksen toiminnan.

Bertil's healthilla ja Makrobioksella on vahva asema Suomen terveys- ja hyvinvointituotemarkkinassa. Yritysten missio "auttaa ihmisiä voimaan hyvin" yhdistyy saumattomasti Midsonan missioon "auttaa ihmisiä elämään terveellisempaa elamää'". 

Bertil's healthin ja Makrobioksen tuoteportfolio täydentää Midsonan nykyistä portfoliota ja vahvistaa yrityksen asemaa sekä osaamista ravintolisä- ja luomumarkkinoilla eri myyntikanavissa.