Raskauden aikana naisen verimäärä on kaksi kertaa suurempi kuin normaalisti ja siksi suurempi raudansaanti on suositeltavaa verrattuna normaaliin. Rautaa ei tarvita vain äidille vaan myös lapselle, joka rakentaa omat rautavarastonsa. Alhainen hemoglobiinitaso voi tehdä äidistä väsyneen ja vähäenergisen raskauden aikana. Lue lisää raudasta ja raskaudesta täältä.

blutsaft_gravidkvinna.jpg

Raskauden aikana ylimääräinen rautalisä saattaa olla tarpeen

Raskauden aikana naisen verimäärä kasvaa ja koska rauta on välttämätöntä verelle, kätilö tarkistaa rauta-arvot säännöllisesti. On tavallista, että raudan määrää on lisättävä rautalisillä raskauden aikana, koska keho tarvitsee rautaa niin itselleen kuin sikiölle.

Myös raskauden jälkeen sekä imetyksen ja kuukautisten aikana keho saattaa tarvita ylimääräistä rautaa. Rauta vaikuttaa osittain punasolujen ja hemoglobiinin normaaliin muodostumiseen sekä vähentää väsymystä ja uupumusta.


Annostus raskauden ja imetyksen aikana

Suositeltu päivittäinen annos aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille on 20 ml päivässä.
Jos olet raskaana tai imetät, voit lisätä kätilösi kanssa päivittäisen annoksen 40 ml: aan. Jotta saat kaiken irti raudasta, ota 20 ml aamulla ja 20 ml illalla.

TUOTTEET