Mikä on VLCD/LCD?

VLCD ja LCD ovat käsitteitä, jotka tulevat usein vastaan puhuttaessa ravinnelisistä ja ateriakorvikkeista. Nämä käsitteet voivat kaivata selityksiä.

Tämä on VLCD

VLCD on lyhenne, joka tarkoittaa "Very Low Calorie Diet (erittäin vähäkalorinen ruokavalio)". Kyseessä on ateriakorvike, joka sisältää hyvin vähän energiaa ja joka korvaa kaikki päivittäiset ateriat. Päivittäinen energiamäärä ei saa alittaa 450 kcal (1880 kJ) päivää kohden tai ylittää 800 kcal (3350kJ). Jotta tuotetta voidaan myydä VLCD-tuotteena, vaaditaan lupa elintarvikevirastolta, joka myös antaa ohjeita tuotteiden ravintosisällön kokonaisuuksiin.  Lisäksi määrätään, että tuotteita ei tule käyttää ainoina ravinnonlähteinä pidempään kuin kolmen viikon ajan ilman lääkärin ohjeistusta.

Tämä on LCD

LCD on lyhenne, joka tarkoittaa "Low Calorie Diet (vähäkalorinen ruokavalio)". LCD-tuotteilta ei vaadita hyväksyntää, mutta elintarvikevirasto antaa suosituksia näiden painonhallintatuotteiden sisällön ja merkintöjen suhteen. ¨Täysi ateriankorvike painon hallintaan on elintarvike, joka korvaa koko ravintoaineiden päivittäistarpeen ja sisältää 800-1200 kcal päivää kohden. Näiden tuotteiden on tarkoitus korvata kaikki ateriat, toisin kuin ateriankorvikkeet, jotka voivat korvata yhden tai useampia, mutta ei kaikkia, aterioita päivässä. Niiden tulee sisältää 200 – 400 kcal.

Mitä tarkoittaa LSHP?

LSHP on lyhenne, joka tarkoittaa "Low Sugar High Protein (vähän sokeria, paljon proteiinia)". Kyseessä on tuotteet, jotka sisältävät vähän sokeria ja vähemmän hiilihydraatteja elintarvikeviraston suosituksiin verrattuna. Siksi ne eivät täytä VLCD- tai LCD-vaatimuksia. LSHP ei ole viranomaisten käyttämä käsite. Meidän LSHP-tuotteemme on tarkoitettu kuluttajille, jotka haluavat syödä vähemmän hiilihydraatteja sisältävää ravintoa tai etsivät nimenomaan vähän sokeria sisältäviä tuotteita. Tuotteet sisältävät paljon proteiinia ja ovat verrattavissa moniin proteiinipatukoihin. Siksi ne ovat erinomainen vaihtoehto treenin yhteydessä.


Naturdiet-samlingsbild-1501.jpg

Fiksu valinta

Naturdietillä on tuotteita terveelliseen elintapaan riippumatta kaipasitko aamupalaa, lounasta tai välipalaa. Aina vähäisellä energiamäärällä, mutta kaikki kehosi päivittäin tarvitsemat vitamiinit ja mineraalit. Useissa tuotteistamme on myös paljon proteiinia, joka sopii aktiiviseen elämäntapaan.

Tuotteemme
användareberättar.jpg

Käyttäjäkokemuksia

Lue, miten muut ovat käyttäneet Naturdietiä ja onnistuneet.

 

Lue lisää