Luusto-Kalkki+K

Tri Tolosen Luusto-Kalkki+K sisältää 9:ä luuston rakennusainetta (mm. K-vitamiinin ja biotiinin) oikeissa suhteissa ja hyvin imeytyvässä muodossa.

Kalkki (kalsium) on tärkeä, muttei kuitenkaan ainoa luuston ja hampaiden rakennusaine. Kalkin puute heikentää luumassaa. Vanhemmiten kalkin hyväksikäyttö heikkenee. Ravinnon kalkista imeytyy vain 20-40 prosenttia. Tri Tolosen Luusto-Kalkki +K-tableteissa kalkki on hyvin imeytyvässä muodossa kalsiumkarbonaattina.

D-vitamiini edistää kalkin imeytymistä. Magnesium ja K-vitamiini auttavat kalkkia kiinnittymään luuhun ja vahvistamaan sitä. Boori ja K-vitamiini auttavat luustoa säilyttämään kalkkia. Magnesium on kalkin kivennäisainepari, joka vahvistaa luuston kiderakennetta. Kalkin kanssa tulee aina nauttia samanaikaisesti magnesiumia. Magnesiumin saanti ravinnosta on vähentynyt 1900-luvulla yhteen kolmasosaan. 

Sinkki on tärkeä luustomineraali, joka lisäksi säätää n. 200 entsyymin toimintaa. Sinkki ja kupari ovat hivenainepari, joita tulisi mieluiten nauttia yhtä aikaa. Mangaani on tarpeen luun mineralisoitumiselle, kuten myös luiden ja rustojen sidekudoksen muodostukselle.. Tutkimusten mukaan veren mangaanipitoisuus on alentunut neljäsosaan normaalista naisilla, joilla luun tiheys on vähentynyt.

Kupari edistää sidekudosten pysymistä normaaleina sekä suojaa soluja hapettumisstressiltä. Suomalainen ruokavalio sisältää kuparia vähemmän kuin saantisuositus (1 mg/vrk). C-vitamiini edistää hermoston normaalia toimintaa.

Biotiini on ihmiselle välttämätön B-vitamiini. Biotiini edistää hiusten ja ihon pysymistä normaalina

Annostus

3 tablettia päivässä.

Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Terveet elämäntavat ovat tärkeitä

Vuorokausiannos

Kolme tablettia Tri Tolosen Luusto-Kalkki+K sisältää

Kalsiumia 800 mg 100 %*

Magnesiumia 240 mg 64 %*

Sinkkiä 10 mg 100 %*

Mangaania 2 mg 100 %*

Kuparia 1 mg 100 %*

C-vitamiinia 80 mg 100 %*

D-vitamiinia 20 µg 400 %*

K-vitamiinia 45 µg 60 %*

Biotiinia 50 µg 100 %*

*vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Pakkauskoko

180 tablettia.