Lisätietoja

E-EPA on etyyliesteröity kalaöljy. Sen tiivistysmenetelmä kehitettiin 1980-luvulla Japanissa, jossa sitä on tutkittu ja käytetty eniten. D-vitamiini edistää luiden pysymistä normaaleina, normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä sekä immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

E-EPA valmistetaan kalan lihasöljystä, ei maksasta, lisäämällä siihen etyyliryhmä. Tällöin öljyn rasvahappokoostumusta voidaan muuttaa ja tarpeettomat rasvahapot poistaa. E-EPA ei ole mono-, di- eikä triglyseridimuodossa, kuten tavalliset kalaöljyt, eikä siinä ole transrasvoja, kuten tavallisissa kalaöljyissä.

Tyhjiötislauksen ansiosta E-EPA:ssa on vielä vähemmän ympäristömyrkkyjen jäämiä kuin pelkästään molekyylitislatuissa valmisteissa. Suomessa on saatavana 70- ja 90- prosenttisia E-EPA-kapseleita. Tri Tolosen E-EPAan on lisätty D3-vitamiinia, joka on hyväksi luustolle, lihaksille ja vastustuskyvylle.