Japol, tipat

Japol on perinteinen kasvirohdosvalmiste, jota käytetään iholla, suun limakalvolla (suuhuuhde) ja inhalaatiovalmisteena flunssan oireiden ja yskän lievittämistä varten.

Kun Japol-valmistetta hierotaan vahingoittumattomalle iholle, se lievittää oireenmukaisesti paikallista lihaskipua ja kutinasta aiheutuvia vaivoja.

Vaikuttava aine Rantaminttuöljy 100 %, kasveista Mentha arvensis L. var. piperascens Malinv. ex Holmes sekä Mentha arvensis L. glabrata (Benth.) Fern. Valmiste ei sisällä muita aineita.
Käyttöalue

Inhalaationa flunssan oireiden ja yskän lievittämiseen. Ulkoisesti paikalliseen lihaskipuun ja kutinaan. Kurlausvetenä päivittäiseen suun ja nielun hygieniaan.

Pakkauskoko 10 ml
Annostus ja käyttö

Suositeltu annos aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille:

Käyttö iholla:

Levitä ja hiero muutama tippa kyseisiin kohtiin iholla 3 kertaa päivässä. Pese kädet heti käytön jälkeen huolellisesti ja varo, ettei valmistetta joudu limakalvolle, silmiin ja nenään.

Tuotetta ei saa käyttää iholla säännöllisesti yli 3 kuukautta.

Käyttö inhalaatiossa/höyryhengityksessä:

Tiputa 2-4 tippaa öljyä enintään 3 kertaa päivässä kuumaan veteen ja hengitä höyryä. Öljyä voidaan tiputtaa inhalaatiota varten myös toiseen sopivaan materiaaliin (tyynyyn, liinaan).

Käyttö suuhuuhteena tai kurlausvetenä:

Tiputa 2-3 tippaa 3-4 kertaa päivässä lasilliseen vettä (noin 150 ml) ja huuhtele tai kurlaa suuta sillä.

Jos oireet pahenevat tai ne eivät parane 2 viikon kuluttua, on otettava yhteyttä lääkäriin.

Japol-valmistetta ei saa käyttää alle 2-vuotiaille lapsille, eikä sitä suositella alle 12-vuotiaille lapsille tutkimustietojen puuttuessa.

Saatavana Apteekit ja terveyskaupat

 

Perinteinen kasvirohdosvalmiste. Käytetään iholla, suun limakalvolla (suuhuuhde) ja inhalaatiovalmisteena flunssan oireiden ja yskän lievittämistä varten. Vahingoittumattomalle iholle hierottuna valmiste lievittää oireenmukaisesti paikallista lihaskipua ja kutinasta aiheutuvia vaivoja. Iholle valmistetta hierotaan muutama tippa hoidettavaan kohtaan. Höyryhengitykseen 2–4 tippaa enintään 3 kertaa päivässä kuumaan veteen. Suun huuhteluun ja kurlaukseen 2–3 tippaa 3–4 kertaa päivässä lasilliseen vettä (noin 150 ml). Älä käytä alle 2-vuotiaille tai lapsille, joilla on taipumus kouristuskohtauksiin tai kuumekouristuksiin. Ei vahingoittuneelle iholle. Ole erityisen varovainen, jos sinulla on närästystä, palleatyrä tai maha-suolikanavan tulehduksia tai haavaumia. Ei suositella alle 12-vuotiaille. Varmista valmisteen sopivuus lääkäriltä tai apteekista, erityisesti jos olet raskaana tai imetät. Tutustu pakkausselosteeseen.

Pakkausseloste, Fimea