Ihoa ravitseva helokkiöljy

Efamol on helokkiöljyä sisältävä ravintolisä, joka sisältää omega-6 rasvahappoa, GLA:ta sekä E-vitamiinia. Efamolin on kehittänyt ja valmistanut samanniminen yritys – Efamol Ltd. Efamol Ltd on jo yli 35 vuoden ajan ollut maailmanlaajuisesti johtava yritys, joka tutkii ja kehittää välttämättömiä rasvahappoja sisältäviä ravintolisiä. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Miksi tarvitset Efamolia

Efamol sisältää omega-6 rasvahappoja, jotka on saatu helokkiöljystä. Se, mikä erottaa tämän öljyn muista kasviöljyistä, on sen epätavallisen korkea GLA-pitoisuus.  Helokkiöljy saadaan patentoidusta Rigel-helokkilajikkeesta.

Elimistömme ei kykene muodostamaan keholle välttämättömiä rasvahappoja. Ne on saatava ruokavalion kautta. Ravinnon kautta saadut rasvahapot muuttuvat elimistössä solukalvojen ainesosiksi tai ne ovat hyödyksi useissa kehon toiminnoissa.

Välttämättömät rasvahapot on jaettu kahteen ryhmään, omega-3- ja omega-6-rasvahapoiksi. Efamol sisältää omega-6-rasvahappoja helokkiöljystä. Se, mikä erottaa tämän öljyn useimmista muista kasviöljyistä, on epätavallisen korkea GLA-pitoisuus.

Varmista GLA:n tarve

Pääosin elimistö saa GLA:ta muuntamalla linolihappoa GLA:ksi. Linolihappoa saadaan yleisesti käytetyistä kasviöljyistä. Linolihapon muuntuminen GLA:ksi voi häiriintyä esimerkiksi stressin, tupakoinnin ja epäsäännöllisen tai huonojen ruokailutottumusten vuoksi. Muuntuminen heikkenee myös vuosien kuluessa ja siihen voivat vaikuttaa erilaiset sairaudet.

Efamolia käyttämällä varmistetaan GLA:n riittävä saanti elimistön tarpeisiin.

Iholle

Efamol sisältää helokkiöljyä, joka sisältää välttämättömiä rasvahappoja (omega-6). Välttämättömät rasvahapot antavat ihollemme kosteutta ja elastisuutta. Rasvahapot estävät nestehukkaa ja niitä käytetään muodostamaan prostaglandiineja, jotka säätelevät talin tuotantoa.

Kuiva ja herkkä iho

Jos rasvahappojen koostumuksessa tapahtuu muutoksia, se voi vaikuttaa ihon rakenteeseen, toimintaan ja ulkonäköön. Jo 1930-luvulla tutkijat havaitsivat välttämättömien rasvahappojen puutosta ihmisillä, ​​joilla on kuiva ja herkkä iho. Syynä voi olla rasvahappokoostumuksen epätasapaino. Tuloksena on, että iho "menettää kosteutta" ja muuttuu kuivaksi ja ärtyneeksi.

Elastisuus paranee

Efamolista voi olla hyötyä myös heille, jotka eivät kärsi kuivasta ihosta. Normaali terve iho ylläpitää vahvuutensa ja kimmoisuutensa. Ihon sileyttä, kiinteyttä, kimmoisuutta ja kosteudensitomiskykyä voidaan parantaa nauttimalla säännöllisesti Efamolia, joka voi edistää ihon "nuorentumista".

Efamol-balans.jpg

Hormonaaliseen tasapainoon

Efamol sisältää helokkiöljyä, joka edistää hormonitasapainoa vaikuttamatta sukupuolihormonien, kuten estrogeenin tai muiden kehon hormonien tasoon. Omega-6-rasvahappo GLA metaboloituu elimistössä hormonin kaltaisiksi välittäjäaineiksi, niin kutsutuiksi eikosanoideiksi. Yksi niistä on PGE1, joka on muun muassa tulehdusta vähentävä eli anti-inflammatorinen.

PMS ja vaihdevuodet

PGE1:llä on tärkeä rooli ihossa, mutta myös muualla kehossa. Muun muassa PGE1:n on osoitettu vaikuttavan kuinka voimakkaasti keho reagoi joihinkin kuukautiskierron aktiivisiin hormoneihin kuten progesteroniin ja prolaktiiniin. Siksi korkean GLA-pitoisuuden sisältäviä tuotteita suositellaan käytettäväksi monissa maissa PMS:n ja vaihdevuosien yhteydessä. Niiden on osoitettu tasoittavan mielialan vaihteluita ja ylläpitämään hormonitasapainoa.

Efamol_kvinna_600x900.jpg