Miksi Efamol?
Efamol sisältää runsaasti välttämättömiä omega-6 rasvahappoja, jotka saadaan erityisestä, vain Efamolin käyttöön patentoidusta Rigel-helokkilajikkeesta. Se, mikä erottaa tämän öljyn muista kasviöljyistä, on Rigel-helokkiöljyn epätavallisen korkea GLA-pitoisuus.
Elimistömme ei kykene itse muodostamaan keholle välttämättömiä rasvahappoja. Ne on saatava ruokavalion kautta. Ravinnon kautta saadut rasvahapot muuttuvat elimistössä solukalvojen ainesosiksi tai ne ovat hyödyksi useissa kehon toiminnoissa. Välttämättömät rasvahapot on jaettu kahteen ryhmään, omega-3- ja omega-6-rasvahapoiksi.
Varmista GLA:n saanti
Pääosin elimistö saa GLA:ta muuntamalla linolihappoa GLA:ksi. Linolihappoa saadaan yleisesti käytetyistä kasviöljyistä. Linolihapon muuntuminen GLA:ksi voi kuitenkin häiriintyä esimerkiksi stressin, tupakoinnin ja epäsäännöllisen tai huonojen ruokailutottumusten vuoksi. Muuntuminen heikkenee iän myötä ja siihen voivat vaikuttaa myös monet muut tekijät.